ERVARINGEN

Ik kan je niet beter maken, wel je beter laten voelen.

 

Reviews van clienten:

Christina,

Ik ben bij Marion terecht gekomen omdat ik last had van paniekaanvallen, angst gevoelens en veel te veel op mijn bordje droeg. Ik was al bij de praktijkondersteuner van de huisarts geweest en 3 sessies bij een psycholoog, echter heb Ik de therapie van Marion als zeer prettig ervaren! Marion is een fijne vrouw die je heel goed op je gemak kan stellen. Ze is rustig luistert goed naar je en gaat met je aan de slag. Ik heb 2x emdr gehad wat ik op het begin spannend vond maar achteraf heeft mij dit heel veel goeds gebracht! De andere therapie sessies waren ook erg prettig. Ik heb het zelf gedaan maar met heel veel ondersteuning van Marion anders was mij dit niet gelukt. Ik sta weer positief in mijn schoenen en laat mijn bordje niet meer zo vol raken. Voor mij is de therapie als zeer prettig afgesloten! Bedankt! Juli 2020

John,

In verband met een angststoornis ben ik, na diverse andere therapieën, terecht gekomen bij Marion.
Door haar persoonlijke en prettige aanpak heeft ze mij geholpen anders naar dingen te kijken en mijn zelfvertrouwen opgebouwd, zodat ik nu zelfstandig verder kan en anders met mijn angststoornis kan omgaan.
Ik heb Marion als uiterst toegankelijk en open ervaren en op een fijne manier kunnen praten en van gedachte wisselen.
Ik ben blij dat ik bij haar terecht ben gekomen. Mei 2020

Susan,

Ik kwam boos, gefrustreerd en gedeprimeerd binnen in GC De Linde. Ik meende toen nog dat het “gewoon” een uit de hand gelopen werkplek irritatie betrof, in combinatie met een lichte winterdepressie; iets waar ik al eens eerder mee te kampen had gehad.
Het bepaalde nu wel al maanden mijn leven en nu soms ook mijn nachten. Ik wilde deze neergaande spiraal doorbreken want op deze manier kon het ook niet verder.
Ik meende aanvankelijk dat ik met een goed gesprek wel weer aan de bak kon maar al pratend (en heel wat tissue’s verbruikend) bleken bepaalde denkbeelden en frustraties veel dieper te zitten dan alleen maar die opeenstapeling van de afgelopen jaren.
Toen Marion uiteindelijk na een aantal gesprekken de zere plekken had blootgelegd heeft zij met EMDR geholpen om hier afstand van te nemen. Het was voor mij werkelijk een bijzondere ervaring te merken hoe deze ogenschijnlijk simpele techniek al tijdens de sessie een duidelijk voelbare verandering teweeg bracht! De EMDR voelde werkelijk als een bevrijdende afsluiter, vandaar deze dankbare afscheidsbrief.
Februari 2020

Kitty,

Ik ben bij Marion gekomen omdat ik overspannen werd en de praktijkondersteuner van de huisarts geen tijd had. Ik ben gaan googlen en zo kwam ik bij Marion terecht.
Ze stelde mij goed op mijn gemak, had aandacht voor mij en mijn problemen en naarmate de gesprekken volgden komen er allemaal onverwerkte gebeurtenissen uit mijn jeugd naar boven, Ik heb 2x EMDR therapie gehad, wat ik als heel heftig heb ervaren, maar mijn gedachtes hierover heb ik nu wel een plaatsje kunnen geven en dat heeft mij veel rust gebracht. Ik heb veel baat gehad aan de gesprekken en de therapie .Ik zou iedereen een coach als Marion gunnen. December 2019

Karoy, met persoonlijke PGB begeleiding.,

Gedurende de begeleiding van Karoy ontving ik deze tussentijdse review:
Marion is zeer gemotiveerd, bekwaam en loyaal. We zijn heel blij met haar kennis, geduld en kundigheid.
Marion is bereid om mee te denken.
Bedankt voor je flexibiliteit en gewoon voor het mooie mens dat je bent.

E.C.,

Ik werd doorgestuurd door de psycholoog die mij behandelde om zo snel als mogelijk EMDR-trauma verwerking te gaan doen, bij Marion kon ik gelukkig heel snel terecht.
Ik was 6 jaar aan het vechten tegen mijn gedachtes aan een vreselijke gebeurtenis.
Dit slurpte al mijn energie op en op het laatst kon ik niet meer werken, was altijd moe en ging het in de thuissituatie steeds slechter. Er moest iets veranderen…
We hebben eerst een intake en voorgesprek gehad en vrij snel al 2 EMDR behandelingen.
Na deze behandelingen hoefde ik niet meer tegen mijn gedachtes te vechten of ze steeds weg te duwen, ik kon er gerust aan denken zonder problemen.
Ik kreeg daardoor nieuwe energie en weer zin om leuke dingen te ondernemen.
Mijn leven heb ik weer terug!! Heel erg bedankt hiervoor. September 2019.

Anoniem,

Ik had lichamelijke klachten, waar ik heel gefrustreerd van raakte en ik wist niet hoe ik met alles om moest gaan.
Ik had hiervoor al een behandeling bij de psychiater gehad, maar zij was alleen gericht op één oorzaak , voor de andere omliggende factoren had ze geen tijd/aandacht.
Ik voelde me niet gehoord en begrepen.
Bij Marion was dit heel anders en voelde ik me meteen op mijn gemak.
Ze bekeek mijn problemen van meerdere kanten en we zochten samen naar een oplossing die bij mij paste om hiermee om te gaan.
Ik voel me heel goed bij Marion en haar therapie voelt veel beter. Juni 2019.

Giel B.

Ik zat al tijdje niet lekker in mijn vel.
Zowel psychisch als lichamelijk.
Echter ik dacht dat het vanzelf wel beter zou gaan.
Ik had geen hulp nodig, en kon dit best zelf oplossen (dacht ik).
Echter mijn vrouw dacht daar anders over, en is gaan zoeken op internet naar iemand die mij zou kunnen helpen hierbij.
Zo kwam ze bij Marion terecht. En heeft haar een berichtje gestuurd met wat informatie.
Daarna hebben ze nog telefonisch kontakt gehad.
Daarna vertelde ze mij dit: Toen was de keuze aan mij.
Wilde…en durfde ik hulp te vragen ? Ik heb de stap genomen, en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.
Marion is een aardige rustige vrouw, waar bij ik me meteen op mijn gemak voelde.
Die me begreep, en me heeft leren omgaan met mijn lichamelijke beperkingen.
Waardoor ik een stuk positievere kijk op de toekomst heb.
En ik nu in staat ben een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk te doen.
Dank je wel hiervoor. April 2019

Laura T.

Ik heb Marion leren kennen toen zij samen met een collega de cursus “Reuma Uitgedaagd!” in het UMC te Maastricht verzorgde.
Al snel had ze in de gaten dat het voor mij een enorme stap was geweest om me voor de cursus aan te melden.
Hoewel ik al ruim 12 jaar geleden de diagnose fibromyalgie kreeg,
was het me tot op heden niet gelukt om deze uitkomst te accepteren, laat staan te integreren in mijn leven.
Door persoonlijke counsel sessies bij Marion te volgen begon ik voorzichtig mijn ziekte te omarmen
en mijn ziektebeeld beter te begrijpen en niet als een gebrek te zien.
Hoewel de psyche wel degelijk invloed heeft op het lijf, is er bij fibromyalgie niet sprake van een psychische
maar van een lichamelijke ziekte.
Dit inzicht heeft mij enorm geholpen om wat milder naar mezelf toe te zijn.
Ik kan wel leren, door o.a. regelmatig bewegen en het (h)erkennen van grenzen,
om beter met mijn klachten om te gaan, maar ik kan haar met mijn hoofd niet volledig controleren!
Marion stimuleerde mij wat meer om over mijn ziekte te praten.
Met name in mijn familie- en vriendenkring leidde dit tot meer begrip en hechtere relaties. Wat een geschenk!
Op mijn werk waren er helaas minder begripvolle reacties en ben gestart met orienteren naar ander werk.
Ook hierbij hielp Marion me. Ik heb fibromyalgie, maar ik ben het niet.
Tijdens de gesprekken met Marion heb ik ook een drietal EMDR-behandelingen ondergaan.
Marion legde me goed uit wat dit precies inhoudt en hoe het me zou kunnen helpen.
Ik vond het een hele spannende aangelegenheid en de sessie voelden erg intensief aan.
Maar bij de laatste behandeling en tot op heden merk ik echt verschil wanneer ik aan een bepaalde gebeurtenis denk
of erover praat.
Marion is geduldig, begripvol en heeft het in de gaten als je even je gal moet spuien.
Maar ze kan ook direct en confronterend zijn, zonder daarbij hard of onbegripvol over te komen.
Ik ben haar erg dankbaar voor haar steun en begeleiding in mijn persoonlijke proces en
ik kan haar van harte aanbevelen aan andere personen die met hun reumatische aandoening worstelen.
Februari 2019

Sandra M.

Heb deze sessies als heel prettig ervaren en wel dat ik op het persoonlijk vlak een “trauma” had waarbij ik met enige regelmaat last van had.
Nadat er op werkvlak het en en ander is opgehelderd en besproken, kon ik de volgende stap maken om d.m.v EMDR deze bagage ergens veilig op te bergen.
Hoe ik dit heb ervaren?
Ik stond er in eerste instantie heel nuchter in en heb het over me heen laten komen.
Je moet er wel voor open staan, dat is een must!! Heb het als prettig ervaren.
Ben zelf van mening dat het mij heeft geholpen en kan nu verder met mijn leven zonder dat ik er nog last van heb.
Mocht ik er toch nog hinder van krijgen dan heb ik handvatten/tools gekregen van Marion om daarmee zelf aan de slag te gaan.
Al met al voor mij een positieve ervaring rijker.
Bedankt Marion voor je positieve inspiratie. September 2018

T.C.

Ik heb al jaren last van klachten. Ik ging altijd over grenzen dus vaak pijn, moe en hoofdpijn.
Dacht dat ik alles wel kon doen zoals ik altijd deed.
Door de begeleiding heb ik beter leren keuzes maken en denk ik van te voren na wat ik ga doen en wat de eventuele gevolgen zijn.
Eerst deed ik het gewoon…
Ik heb geleerd grenzen te stellen, op tijd rust te nemen en beter leren voelen hoe het werkelijk met me gaat qua energie en gevoel.
Marion is rustig, laat iemand in zijn waarde, ze zegt niet wat goed of fout is, maar laat jezelf ontdekken wat het beste voor jou is.
Ik had van te voren nooit gedacht dat het zoveel met me zou doen. Mei 2018

Y.V.

Ik ben bij Marion terecht gekomen via een vriend. Marion heeft mij erg geholpen met het accepteren van mijn ziekte.
Door haar tips voel ik me een beter mens en sta ik weer positief in het leven.
Haar therapie is top en ik zal haar iedereen aanraden. Maart 2018

Sophie:

De eerste stap om te bellen was heel lastig, gelukkig kon ik meteen dezelfde week nog terecht.
Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar de eerste indruk was vol liefde en begrip.
Het voelde vertrouwd en het voelde goed dat ze me echt begreep.
De confrontatie hoe ik omging met mijn ziekte kwam heel hard binnen.
Het inzicht wat ik van haar kreeg en de handvatten hoe ik dit kon veranderen waren heel praktisch.
Ik leerde mijn energie beter te verdelen en mijn dagritme aan te passen en kreeg oefeningen mee.
Ik leerde beter communiceren met mijn partner en directe omgeving.
Ik kreeg een boek mee om thuis rustig te lezen. Marion liet me veel inzien en heeft me heel erg geholpen.
De persoonlijke begeleiding is top….dank je wel. December 2017

Vienna:

Marion is een goede therapeute, die ook goed luisterde naar wat ik te zeggen had. Ze heeft me meer laten ondernemen,waardoor ik nu meer en leukere dingen kan doen September 2017

Mantelzorger H.S.:

Ik ben verzorger van mijn vrouw en zelf dus niet ziek. Er kwam zoveel op me af en Marion gaf me net dat wat ik nodig had.
Ze legde de vinger op de zere plek en liet me inzien dat ik ook voor mezelf moest zorgen en niet alleen voor mijn vrouw.
Ze gaf me zeer goede tips waar ik heel goed mee verder kon. Augustus 2017

Renate:

Ik praatte nooit over mijn ziekte en wilde altijd vrolijk zijn, lachte alles weg, zoals Marion goed gezien had. Dit kon ik op het laatst niet meer volhouden.
Het voelde allemaal als een chaos, ik trok het niet meer. Ik bleef mijn ziekte ontkennen totdat Marion me confronteerde met mijn beperkingen.
Toen ik zag en voelde hoe ik met mijn ziekte omging werd me ineens duidelijk dat ik het echt anders moest aanpakken.
Marion hielp me hierin door stappen te laten zetten en beter naar mezelf te kijken.
Het was een waardevol traject en ik ben heel blij dat ik deze moeilijke stap heb durven zetten. juni 2017

Moniek:

Ik zag het echt even niet meer zitten. Jij hielp me kleine stappen te zetten en liet me de lichtpuntjes zien Februari 2017

Peter:

Je hebt de chaos in me hoofd helpen ordenen en verminderen. Je hebt me de stappen laten zetten die ik alleen niet had gezet.Augustus 2016

Stefan:

Vanaf het eerste moment voelde ik me echt begrepen, je weet precies hoe het voelt. April 2016

Ingrid:

Marion is een warme persoonlijkheid die vertrouwen uitstraalt, die me stimuleerde en motiveerde. Januari 2016