Wie ben ik

Wend je gezicht naar de zon, dan valt de schaduw achter je…

 

Ik ben Marion Lanslots-Vollegraaf.

Geboren in 1961, getrouwd en moeder van twee zonen, die inmiddels hun eigen leven leiden.

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de verpleging, werd ik onverwacht geconfronteerd met een chronische ziekte.
Ik heb sinds 1999 reuma in de vorm van Reumatische Artritis en ik heb aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het kan zijn om hiermee te leven, te werken en wat dit voor een impact heeft op je bestaan, je gezin en omgeving.

Regelmatig heb ik mijn hoofd gestoten, ging ik over mijn eigen grenzen heen en werd ik onzeker door de gezondheidsklachten, wat mijn zelfvertrouwen geen goed deed.

De kennis en ervaring als verpleegkundige, trainer van de zelfmanagement cursus Reuma Uitgedaagd van Reuma Nederland, in combinatie met geruime levenservaring met chronische gewrichtsreuma, hebben me gevormd tot wie ik ben.

Het viel mij op dat er weinig specifieke begeleiding is in het hanteren van chronische klachten. Hoe je daarmee zinvol kunt leven en werken op een manier die bij je past, ondanks je mindere gezondheid. Hier wilde ik graag wat aan veranderen.

Al vele jaren zijn mijn reumaklachten stabiel en besloot ik om van mijn probleem een uitdaging te maken en andere mensen te gaan helpen.

Mijn droom om mensen te helpen is hiermee uitgekomen.

Ik heb een studie gevolgd aan de Academie voor Coaching en Counselling en na het behalen van mijn diploma ben ik mij verder gaan specialiseren in verliesverwerking en omgaan met een chronische aandoening. Later vervolgd door de HBO opleiding Psychosociale Basiskennis.
Tevens ben ik afgestudeerd in traumaverwerking als EMDR Therapeut en heb met succes de ACT (Acceptance Commitment Therapie) afgerond om deze (gedragstherapie) toe te passen bij de behandeling.
Recent heb ik de training Stress en Burn-out gevolgd.
Ik blijf constant op de hoogte door bij- en nascholing.

Als Registercounsellor ABvC® heb ik een eigen praktijk opgezet, waar ik mensen begeleid met de problemen waar ze tegen aan lopen en samen met hen zoek ik naar oplossingen en kijken we naar nieuwe mogelijkheden.

Mijn persoonlijke eigenschappen zijn: warm, open, eerlijk, rustig, respectvol, betrokken, motiverend en invoelend.